|
Historia Vita Memoriae
Forum dyskusyjne miłośników historii i fortyfikacji - Grupa Inicjatywna "Cztery Historie"
|
Przesunięty przez: darecki Wto 17 Paź, 2006 18:28 |
Dyskusje, wystawy itp. |
Autor |
Wiadomość |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 14:47
|
|
|
Prowokowałem kilka razy i już myślałem, że to wszystko mi się nie uda.
Witam serdecznie na naszym Forum Condora.
Wiem, że moja propozycja jest bardzo nieśmiała i może być przez Ciebie nie zaakceptowana. Kącik porad foto, to według mnie skromny początek. Ja przez cały czas myślałem zupełnie o innym rozwiązaniu. Bardzo proszę rozważ taką propozycje. Czy nie mógłbyś na naszym Forum zaprezentować swoich zdjęć. Wiem, że prezentacja zdjęć na Forum nie odda atmosfery Wystawy z Poznania, ale chciałbym aby nasi koledzy mieli możliwość poznania Twoich zdjęć. Większość kolegów jest z Krakowa. Ja o Twojej wystawie dowiedziałem się od JanaW.
Pozdrawiam Auf… |
|
|
|
 |
Condor
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 15:20
|
|
|
Helmut napisał/a: | Widze ze ten kto pisał ten artykuł nie jest obeznany w temacie, wystarczy spojrzeć na zdjęcia Daruli, Korbola czy Aufmanna to dzieła sztuki... zreszta każdy kto robi foty fortyfikacji stara się je robić dobrze, a jak jest taka możliwości to nawet lepiej. |
Tekst opisujący moją wystawę został napisany przez pana Grzegorza Sporakowskiego, który opublikował wiele ciekawych artykułów na temat architektury militarnej i tajemnic drugiej wojny światowej.
Jest to dziennikarz, którt widział setki zdjęć o tematyce fortyfikacyjnej, więc nie oceniaj zbyt pochopnie osoby, której nie znasz... |
|
|
|
 |
Condor
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 15:25
|
|
|
Aufmann napisał/a: | Prowokowałem kilka razy i już myślałem, że to wszystko mi się nie uda.
Witam serdecznie na naszym Forum Condora.
Wiem, że moja propozycja jest bardzo nieśmiała i może być przez Ciebie nie zaakceptowana. Kącik porad foto, to według mnie skromny początek. Ja przez cały czas myślałem zupełnie o innym rozwiązaniu. Bardzo proszę rozważ taką propozycje. Czy nie mógłbyś na naszym Forum zaprezentować swoich zdjęć. Wiem, że prezentacja zdjęć na Forum nie odda atmosfery Wystawy z Poznania, ale chciałbym aby nasi koledzy mieli możliwość poznania Twoich zdjęć. Większość kolegów jest z Krakowa. Ja o Twojej wystawie dowiedziałem się od JanaW.
Pozdrawiam Auf… |
Już dwie foty są w dziale ALBUM. Jeszcz coś dodam:) |
|
|
|
 |
Helmut
zwyczajny admin, żaden specjalista.. Śpioch bunkrowy
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2006 Posty: 796 Skąd: Kraków, N. Prokocim
|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 18:22
|
|
|
A to w takim razie przepraszam, ale musze powiedziec ze wiekosc dziennikarzy piszacych artykuly o fortyfikacji, pisze bez konsultacji lub bez posiadania odpowiedniej wiedzy na dany temat, zreszta w każdej dziedzinie życia się to przejawia
PS Piekne zdjęcia, bajkowe |
|
|
|
 |
darecki
wujek kurde samo dobro Trzeba siać...

Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 8814 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 20:06
|
|
|
Witajcie!
Faktycznie dobrym miejscem do dyskusji na tematy technik przy wykonywaniu zdjęć przy dlugich czasach naświetlania jest kącik foto w którym zalozylem wlasnie temat. Gorąco zapraszam Condor do dyskusji w tym temacie.
pozdrawiam! |
_________________ Instytut Niemieckich Fortyfikacji Wschodnich |
|
|
|
 |
JanW
bunkrołaz

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 197 Skąd: Międzychód
|
Wysłany: Sro 20 Mar, 2013 13:16
|
|
|
II Międzynarodowa konferencja naukowa
MIĘDZYRZECKI REJON UMOCNIONY
80 LAT ZABYTKU ARCHITEKTURY
OBRONNEJ
MUZEUM FORTYFIKACJI I NIETOPERZY W PNIEWIE
Pniewo /Sala Wiejska/ 22.3.2013 (piątek)
wstęp wolny
PROGRAM:
10.00: Rozpoczęcie konferencji, powitanie gości
10.20-10.45: prof. dr hab. Tomasz NODZYŃSKI – Uwagi o położeniu ekonomicznym prowincjiGrenzmark Posen-Westpreussen
10.45-11.10: Robert MICHALAK – Koleje żelazne Frontu Ufortyfikowanego Łuku Odry-Warty 1936-1945
11.10-11.35: Maja CIERNIEWSKA, Maksymilian CIERNIEWSKI – Kolej podziemna MRU – plan i realizacja
11.35-12.00: Petr SUCHANEK, Libor MARTINU, Vladimír KAMENICKY, Miroslav URBAN – Sieć łączności MRU w świetle najnowszych ustaleń
12.00-12.30: [Przerwa na kawę]
12.30-12.55: Grzegorz URBANEK – Od frontu fortecznego po pozycję uzbrojeniową. Plac budowy MRU w latach 1937-39
12.55-13.20: dr Janusz MINIEWICZ – Niemiecka koncepcja frontu ufortyfikowanego
13.20-13.55: dr Jacek BIESIADKA – Formy niemieckiej fortyfikacji stałej w latach 1933-38
13.55-14.20: Maksymilian FRĄCKOWIAK – Ekshumacje żołnierzy poległych na terenie powiatu
międzyrzeckiego przeprowadzone w latach 1999-2012
14.20: Promocja publikacji Andrzeja CHMIELEWSKIEGO – 1945 Policko. Krwawa pułapka
Ok. 14.40: Dyskusja, zakończenie sesji |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|