|
Historia Vita Memoriae
Forum dyskusyjne miłośników historii i fortyfikacji - Grupa Inicjatywna "Cztery Historie"
|
Zamknięty przez: darecki Czw 19 Maj, 2011 00:19 |
Zagadka DaSka nr 2 |
Autor |
Wiadomość |
DaSk
bunkrolog

Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 399 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 19:58 Zagadka DaSka nr 2
|
|
|
Kolejna zagadka. Chyba będzie prosta. Gdzie ten obiekt jest, kto go zbudował i do czego służył? |
|
|
|
 |
Arkady
trochę się zna na rzeczy...

Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 279 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 12:25
|
|
|
Odnośnie "kto go zbudował": W przypadku nieco innych obiektów, lecz o podobnym przeznaczeniu, wykonawcą były polskie jednostki budowlane. Jak to było w przypadku tego? Czy użytkownik sam sobie go zbudował czy też posłużył się wasalem? |
|
|
|
 |
krakał
starszy bunkrolog

Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 774 Skąd: jak widać
|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 18:22
|
|
|
E, chyb jednak sami to sobie postawili, w końcu to było ściśle tajne łamane przez poufne... Magazyn broni wiadomo jakiej, w tym przypadku zdaje się bomb lotniczych... Kajsik w rejonie Legnicy zdaje się, ale nie wiem dokładnie, nie byłem. |
_________________ NIC NIE UMIEM, NA NICZYM SIĘ NIE ZNAM, O NICZYM NIE MAM POJĘCIA I WYPISUJĘ BZDURY.
JESTEM NIKIM. |
|
|
|
 |
Arkady
trochę się zna na rzeczy...

Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 279 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 19:07
|
|
|
Obiekty w Podborsku, Kłominie i Trzemesznie też takie tajne, ale chyba przez to że miały służyć tak naprawdę zaopatrzeniu naszej armii to dali nam sobie je zbudować.
DaSk nie koryguje, ale to z tego co pamiętam jest to gdzieś pod Szprotawą - kiedyś był ciekawy artykuł o tym i innych obiektach w "Poligonie". |
|
|
|
 |
DaSk
bunkrolog

Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 399 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 20:22
|
|
|
Brawo Szprotawa lotnisko. Kto go zbudował myślałem ze Towarzysze, oczywiscie skład bomb. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|